Als 'duurste aankoop ooit' werd Julian Nagelsmann in 2021 aangekondigd als nieuwe hoofdtrainer van Bayern München. De Duitse topclub moest een afkoopsom van 25 miljoen euro betalen om de oefenmeester bij RB Leipzig weg te plukken. Met een leeftijd van pas 35 jaar oud, zal Nagelsmann ook bij Bayern München weer een aantal spelers onder zich hebben die ouder zijn dan hem. Maar als je kijkt naar hoe hard deze coach zich heeft ontwikkeld in de afgelopen jaren, zul je alleen maar meer respect voor hem krijgen. Van 20 t/m 29 jaar oud Julian Nagelsmann was 20 jaar oud toen hij als jeugdtrainer aan de slag ging bij FC Augsburg. Op 21-jarige werd hij assistent-trainer bij de O17 van TSV 1860 München in de 3. Liga (3e niveau in Duitsland). In 2010 maakte hij een transfer naar Hoffenheim. Hij ging aan de slag als assistent-trainer bij de O17. Hij was toen 23 jaar oud. In 2011 werd hij op 24-jarige leeftijd hoofdtrainer bij de O17 van Hoffenheim. Het seizoen daarop werd hij voor één seizoen assistent-trainer van het eerste elftal. Op 25-jarige leeftijd werd hij hoofdtrainer van Hoffenheim O19. Dit bleef hij drie seizoenen doen, tot hij een bijzondere aanbieding kreeg.



De grote stap Toen Huub Stevens in 2016 vanwege hartritmestoornissen moest stoppen als hoofdtrainer bij Hoffenheim, kreeg Julian Nagelsmann het aanbood waar hij jarenlang hard voor werkte. Hij mocht namelijk hoofdtrainer worden van het eerste elftal van Hoffenheim. Met een leeftijd van 28 jaar oud, werd hij de jongste hoofdtrainer ooit in de Bundesliga. Hij tekende een contract voor drie seizoenen en wist Hoffenheim in zijn eerste seizoen uit de degradatiezone te spelen. Dit was een bijzondere prestaties, aangezien hij direct zeven overwinningen en twee gelijke spelen achter zijn naam had staan. Champions League-succes Het seizoen daarop, ging het weer hard. Nagelsmann plaatste zich voor het eerst in de geschiedenis van de club voor de Champions League. in 2018 maakte hij op 32-jarige leeftijd een transfer naar Leipzig. Ook daar brak hij diverse records, door met Leipzig de halve finale van de Champions League te bereiken. Dit alles leverde hij een prachtige transfer op naar Bayern München, waar hij vanaf het seizoen 2021-2022 aan het roer staat als hoofdtrainer.


Wil jij je conditie individueel kunnen testen? Of ben jij een trainer die meer inzicht wilt krijgen over de conditionele staat van je team? Bestel dan het e-book Conditietesten via de afbeelding hieronder.