Sepp van den Berg maakte in de zomer een transfer van Liverpool FC naar Schalke 04. De pas 20-jarige verdediger wordt verhuurd aan de Duitse club nadat hij afgelopen 1,5 jaar werd verhuurd aan Championship-club Preston North End. Met o.a. Virgil van Dijk, Joe Gomez en Joël Matip als concurrenten is het lastig voor de Nederlandse verdediger om veel speelminuten te maken bij Liverpool. " Ik leer het meest als ik speel. De afgelopen anderhalf jaar heb ik bij Preston North End in de Championship veel ervaring opgedaan. Kijk maar eens naar mijn schouders. Ik ben tien kilo zwaarder geworden. Enkel spiermassa. " aldus Sepp van den Berg tegenover ELFvoetbal.



Stap omhoog De Bundesliga ziet van den Berg als een stap omhoog. "De Bundesliga schat ik een stapje hoger in dan de Championship en Schalke 04 is in alles een volksclub. In alle vormen leeft het. Elke duel zestigduizend plus toeschouwers op de tribune, overal reizen supporters mee naar toe en ook in de media komt Schalke volop in de aandacht." Sepp van den Berg weet als geen ander hoe belangrijk het fysieke aspect in het topvoetbal is. Met name in de Premier League en in de Championship. Een goed krachtprogramma en goede voeding is daarom ook een belangrijk onderdeel in zijn voetbalcarrière.  


Wil je persoonlijk geholpen worden met het opstellen van een schema op maat? Dan kunnen wij je helpen met een voetbalspecifiek schema. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie!