Het inspirerende verhaal van Levante-spits Wesley Moraes

24-01-2023
€19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€29,95
€19,95

Wesley Moraes heeft misschien wel het meest bizarre levensverhaal van alle profspelers in Europa. De Braziliaanse spits is momenteel door Aston Villa verhuurd aan Levante, maar was een aantal jaar terug nog actief als amateurvoetballer in Brazilië.

De spits speelde tot 2015 bij het Braziliaanse Itabuna Esporte Clube, voor hij zijn eerste profcontract ondertekende bij AS Trenčín uit Slowakije. Nog geen half jaar later wist hij de scouts van Club Brugge te overtuigen en tekende hij een meerjarig contract in België.

Club Brugge bleek een uitstekende investering te hebben gemaakt in Moraes. Want in de zomer van 2019 vertrok hij voor maar liefst 25 miljoen naar Aston Villa. Hierdoor werd hij destijds de duurste uitgaande speler ooit van Club Brugge.

 


 

Bijzondere jeugd

Wesley Moraes heeft veel dingen meegemaakt in zijn jeugd. Zo verloor hij op vijfjarige leeftijd zijn vader en kreeg hij op veertienjarige (!) leeftijd al een kind.

“Het was een moeilijke tijd. Ik moest al op jonge leeftijd in een fabriek werken om mijn kind te onderhouden. Ik had wel altijd de droom om profvoetballer te worden en daar ging ik ondanks mijn lastige situatie nog steeds 100% voor. Mijn kind en mijn familie waren mijn grootste motivatie. Uiteindelijk bood ik mezelf aan bij verschillende club, maar werd ik overal geweigerd. Tot dat ik in Slowakije aan de slag mocht bij AS Trenčín. Gelukkig gaven zij mij een kans” aldus Wesley Moraes.


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kan het Pro Pakket jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 7691 stemmen Nee: 10025 stemmen