Dit betalen Engelse profs aan hun privé-chef voor voedingstips

14-10-2021
€9,95 €19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€2,95
€29,95
€0,00

Als profvoetballer is het belangrijk om de juiste voeding tot je te nemen. Voeding is namelijk een belangrijk onderdeel om je prestaties te optimaliseren. Veel profvoetballers kiezen er daarom voor om met een diëtist of een privé kok aan de slag te gaan.

In Engeland is chef-kok Jonny Marsh populair bij diverse profvoetballers. O.a. Kevin de Bruyne, John Terry en Kyle Walker maken gebruik van deze voedingsspecialist. Jonny Marsh weet namelijk precies wat profvoetballers nodig hebben om meer uit hun prestaties te halen.

Jonny Marsh komt bij de voetballers over de vloer, kookt voor ze en vertelt op welk moment zij bepaalde maaltijden moeten eten. Hier vraagt hij maar liefst €550 per dag voor, wat uitkomt op zo’n €4.000 per week.

 

 

 

Ronaldo en Bale

Ook voetballers als Cristiano Ronaldo en Gareth Bale kunnen bijna niet meer zonder hun privé kok. Deze succesvolle profs kiezen er meestal voor om zo’n privé kok zeven dagen per dag in te huren. De kok woont dus al het ware bij hun in huis.

Een voetballer als Cristiano Ronaldo is een echte controlfreak en wilt letterlijk alles uit zijn prestaties halen. Dankzij zijn privé kok weet hij precies hoe laat hij moet eten, wat hij moet eten vóór en ná een training of wedstrijd, hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten hij op dagbasis moet eten en nog veel meer.

Met een inkomen van zo’n €2 miljoen per week, is de €4.000 (0,2% van zijn inkomen) die hij wekelijks moet betalen aan zijn privé kok slechtst een kleine investering die hij makkelijk terugverdient.

 

 

 


Wil je meer te weten komen over hoe je voeding kunt inzetten om je voetbalprestaties te verbeteren? Het e-book Voeding geeft je een duidelijk en compleet beeld bij de relatie tussen voeding en presteren.

voetballoopbaan trainingsprogramma over voeding gavin manders

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 5441 stemmen Nee: 7611 stemmen