5 dingen die je NIET moet doen als je wissel staat

20-02-2021
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €9,95 €19,95
€9,95 €19,95
€19,95
voetballoopbaan €69,95 €102,70
€19,95
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,95
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,95
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,95
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,95
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Het is natuurlijk nooit leuk om wissel te staan als voetballer. Je bent nota bene op voetbal gegaan om tegen een bal aan te trappen en niet om op de bank te zitten en naar voetbal te kijken.

Dan kun je net zo goed thuis op de bank gaan zitten om voetbal te kijken toch? Dat is in ieder geval hoe veel voetballers denken als ze wissel staan.

Toch is het belangrijk om positief om te gaan met een reserveplek. Negativiteit maakt alles alleen maar erger. Zorg er daarom voor dat je de volgende vijf dingen absoluut niet doet.

1. Laat je emoties niet gaan

Laat nooit je emoties gaan als je wissel staat. Blijf altijd kalm en wees professioneel. Zorg ervoor dat je geen afgunst naar het team of naar de trainer krijgt en hoopt dat ze verliezen.

2. Start geen discussie met de trainer

Ga geen discussie met de trainer aan. Tenminste, niet voor de wedstrijd. Je kunt na de wedstrijd natuurlijk wel op een nette manier vragen waarom je wissel stond. Maar voor de wedstrijd moet je zorgen dat je je mondje dicht houdt.

3. Weiger niet om warm te lopen en/of in te vallen

Wees niet kinderachtig en accepteer gewoon dat het momenteel even niet gaat zoals jij wilt. Luister altijd naar de trainer en doe wat jou gevraagd wordt. Ook als je in de 87ste minuut moet warmlopen, terwijl je weet dat je toch niet gaat invallen.

4. Overtreed geen regels die voor iedereen gelden

Moet je de kledingtassen dragen? Of de bidons vullen? Of de kleedkamer even schoonmaken nadat iedereen weg is? Verricht je altijd taken en houd je aan de regels. De regels overtreden kan je namelijk duur komen te staan.

5. Maak er geen zooitje van als je het veld in komt

Zodra je het veld in komt, moet je 100% geven. Het mag niet zo zijn dat je maar op 50% gaat voetballen omdat je, in jouw ogen, onterecht wissel hebt gestaan. Zorg ervoor dat je er alles aan doet om het team te helpen!

Dit bericht bekijken op Instagram

When Super Mario did this 😁🔄 @mls

Een bericht gedeeld door 433 (@433) op


Wil jij individueel werken aan je start- en reactiesnelheid, versnelling, explosiviteit en topsnelheid? Bestel dan het trainingsprogramma Snelheid & Explosiviteit via de afbeelding hieronder!

train je snelheid explosiviteit topsnelheid versnelling

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 3956 stemmen Nee: 5772 stemmen