5 manieren om fit te blijven tijdens de corona-stop

28-03-2020
€15,99 €19,99
voetballoopbaan €69,99 €102,94
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €19,79 €29,99
€15,99 €19,99
techniek verbeteren als voetballer zwakke been voetballoopbaan traptechniek €19,99
€19,99
trainingsprogramma schema voor voetballers €19,99
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,99
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Fit blijven tijdens de corona-stop. Dit kan nog eens een uitdaging worden. Twee tot drie weken niks doen kan namelijk tot negatieve gevolgen leiden voor je individuele prestaties en voor de teamprestaties.

We hebben daarom vijf praktische trainingstips samengesteld waarmee je zowel op mentaal als op fysiek gebied de komende weken fit kunt blijven.

1. Kijk docu’s en lees boeken

Met name op Netflix en Videoland zijn er tal van voetbaldocumentaires te zien. Deze docu’s kunnen heel motiverend en inspirerend werken om nog meer uit jezelf te halen als voetballer. Ook het lezen van boeken is heel goed voor je mentaliteit.

Voorbeeld docu’s: Ronaldo (Videoland, Conor McGregor: Notorious (Videoland), Le K Benzema (Netflix), Antoine Griezmann: Champion Du Monde (Netflix), Heart of a lion (boek), Ik ben voetbal, Zlatan Ibrahimovic (boek)

2. Train thuis

Je kunt thuis meer doen dan je denkt. Een simpele krachtsessie is zo gedaan. Vaak heb je daarvoor niet eens trainingsmateriaal nodig. We hebben namelijk een compleet trainingsprogramma (e-book) uitgewerkt, genaamd Home Routine, met meer dan 70+ voetbalspecifieke thuisoefeningen.

Je hebt alleen een ruimte nodig waar je de oefeningen kunt uitvoeren, een bal en verder vrijwel niets. Het programma kost momenteel slechtst €9,99.

 

 

3. Train buiten je uithoudingsvermogen

Je kunt het beste gaan interval-hardlopen om je uithoudingsvermogen te verbeteren of op pijl te houden. Als je dit kan combineren met heuvellopen, heb je een killer-workout te pakken. Interval-hardlopen kun je als volgt inzetten:

Totale afstand: 5 km
1 – 2 km: 100 meter – 10 km/pu | 15 meter – 20 km p/u (sprints)
3 – 4 km: 50 meter – 15 km/pu | 50 meter – 8 km p/u (tempoloop)
4 – 5 km: 50 meter – 10 km p/u | 20 meter – 25 km p/u (sprints)

4. In kleine groepen trainen

Om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken, kun je prima in kleine groepen de veldtrainingen voortzetten. Je kunt bijv. in groepjes van 4-6 een volledige voetbaltraining in elkaar zetten om zo je conditie om pijl te houden. Zorg wel dat je gepast afstand van elkaar houdt en uit de duels blijft.

5. Let goed op je voeding

Voeding is belangrijker dan de meeste voetballers denken. Sterker nog, met name in tijden waarin je minder tot vrijwel niet traint, zul je extra goed op je voeding moeten letten. Omdat je minder calorieën verbrandt (en wellicht ook nog meer gaat eten) bestaat er een grote kans dat jij gaat aankomen in gewicht.

Zorg er dus voor dat je je calorie-inname omlaag brengt als je minder traint of op een lagere intensiteit traint. Probeer daarnaast gezonder te eten, goed te blijven slapen en eventueel wat yoga-oefeningen te doen om je immuunsysteem te versterken.

Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, voeding en meer? Dan kunnen onze e-books en persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maat jou naar een hoger niveau tillen.

gavin manders voetballoopbaan

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 2793 stemmen Nee: 3985 stemmen