Wij vroegen Timothy Fosu-Mensah welke tips hij aan jonge ambitieuze voetballers kon geven om profvoetballer te worden.

De rechtsback van Fulham groeide op in de jeugdopleiding van Ajax en maakte op zestienjarige leeftijd in 2014 de overstap naar Manchester United O18. Fosu-Mensah wordt momenteel door Manchester United verhuurd aan Fulham. We spraken met de talentvolle verdediger over welke onderdelen het belangrijkst zijn om het maximale te halen uit je talent. Hij gaf de volgende 5 tips:

1. De juiste mentaliteit

Zonder een winnaarsmentaliteit is het moeilijk om het maximale uit jezelf te kunnen halen. Het is dus heel belangrijk dat je dit onderdeel onder de knie hebt.

2. Een drive

Iedere iedere dag moet jij jezelf WILLEN ontwikkelen! Dit is een must om gedurende je carrière jaarlijks, maandelijks en wekelijks steeds meer progressie te boeken.

3. Omgaan met tegenslagen

Je moet goed kunnen omgaan met ups & downs als je de top wilt bereiken. Je kunt bijv. blessures krijgen of opeens minder speelminuten. Hier moet je goed mee kunnen omgaan. Helemaal in het profvoetbal.

4. Een doel voor ogen hebben

Stel een doel en maak een duidelijk plan als je prof wilt worden. Via welke club wil je de top behalen? Welke onderdelen moet je aan jezelf verbeteren? Etc. Dit zijn allemaal belangrijke vragen waar je antwoord op moet kunnen geven.

5. Omring jezelf met de juiste mensen

Zorg dat je mensen om je heen hebt die dezelfde doelstelling en visie hebben als jij. Zij kunnen je namelijk helpen om verder te komen. Hoe kleiner de cirkel hoe beter! We vroegen ook aan Urby Emanuelson welke tips hij aan jonge talentvolle spelers zou geven om profvoetballer te worden. Hij speelde in het verleden o.a. met grote legendes als Zlatan Ibrahimovic, Clarence Seedorf en Kaká en kan daarom haarfijn uitleggen op welke onderdelen je moet letten als je ook het maximale uit jezelf wilt halen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetballoopbaan.nl (@voetballoopbaan) op