In de wereld van topsport draait het niet alleen om talent, maar ook om toewijding en discipline. Antoni Milambo, de jonge middenvelder van Feyenoord, is een levend voorbeeld van deze filosofie. Bij Oranje O16 besefte Milambo dat hij het niet alleen met zijn talent ging redden. Hij besloot daarom toen al o.a. extra aandacht te geven aan zijn loopvermogen en fysiek.

Voeding als basis van succes

Voor Milambo is voeding niet zomaar iets dat je tussendoor doet; het is een cruciaal onderdeel van zijn voorbereiding en herstel. Omdat zijn ouders tijdelijk in Congo zijn heeft Milambo, op aanraden van zijn vader, de keuze gemaakt om een privéchef in te huren. Deze beslissing onderstreept zijn vastberadenheid om alleen het beste voor zijn lichaam te doen, wat essentieel is om op het hoogste niveau te presteren.

Een privéchef zorgt ervoor dat zijn maaltijden perfect zijn afgestemd op zijn trainingsschema's en wedstrijden. Dit betekent dat elke hap die Milambo neemt, zorgvuldig is samengesteld om hem te voorzien van de juiste hoeveelheid energie, eiwitten, en andere essentiële voedingsstoffen. Het hebben van een privéchef is meer dan een luxe; het is een strategische zet die hem helpt om de concurrentie voor te blijven.

Mentaliteit

Wat Milambo’s aanpak bijzonder maakt, is zijn vooruitziende blik. Op een leeftijd waarop veel jonge spelers nog worstelen met consistentie en discipline, heeft hij al een systeem gevonden dat werkt voor hem. Het feit dat hij al op negentienjarige leeftijd de waarde van een op maat gemaakt dieet inziet, spreekt boekdelen over zijn mentaliteit en ambitie.