Als trainer is het handig om over bepaalde trainingsoefeningen te beschikken die je altijd kunt toepassen om de intensiteit van een training te verhogen.

In deze blog vind je vijf oefeningen die je makkelijk in groepsverband of in tweetallen kan laten uitvoeren. Voor meer inspiratie kun je tevens kijken naar onze trainingsprogramma's of naar ons membership waar honderden functionele oefeningen te vinden zijn voor trainers en spelers.

1. Spiegelen

In deze pittige oefening is het de bedoeling dat de ene speler de andere speler nadoet. Het is van belang om snel en explosief te reageren op de andere speler. 30 seconden werken en 30 seconden rusten is een prima verhouding voor deze oefening.

2. 1 vs 1 reactiespel

In deze 1 tegen 1 vorm nemen twee spelers het tegen elkaar op nadat de persoon die de bal gooit eerst een sprintvorm moeten afleggen. Wie vervolgens als eerste de bal heeft moet zo snel mogelijk een doelpunt zien te maken.

3. Reactievermogen

Dit is een leuke oefening om de reactievermogen van spelers te trainen in combinatie met een stukje uithoudingsvermogen en startsnelheid. De coach geeft aan welke zijde de spelers naar toe moeten sprinten en de spelers reageren zo snel mogelijk. Degene die als laatste is zal een kleien straf moeten uitvoeren zoals 10 pushups.

4. Hesje gooien

Bij deze oefening is het de bedoeling dat twee teams het tegen elkaar opnemen. Je moet zo snel mogelijk de hesjes verplaatsen naar de volgende pion.

5. Pionnen opgooien

Eén speler heeft een setje met pionnen in zijn hand (bijv. 10 stuks) en de andere spelers reageert continue op de pionnen die op de grond worden gegooid. Het is de bedoeling dat je om de pionnen heen dribbelt.