Waarom Messi altijd de eerste minuten van de wedstrijd ‘onzichtbaar’ is

15-09-2020
trainingsprogramma schema voor voetballers €19,99
voetballoopbaan €69,99 €102,94
€19,99
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,99
€19,99
€19,99
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,99
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,99
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Lionel Messi is absoluut de meest talentvolle voetballer die momenteel op de Europese velden loopt. De Argentijnse dribbelaar verrast ons keer op keer met ‘buitenaardse’ acties en passes en is inmiddels al langer dan 10 jaar en onmisbare speler voor FC Barcelona.

Wat je misschien al is opgevallen, is dat Messi de eerste minuten van de wedstrijd vrijwel onzichtbaar is. Hij eist geen ballen op, is niet aanspeelbaar en weigert als het ware deel te nemen aan het spel.

 


 

Analyseren

De reden waarom Messi niet ‘deelneemt’ aan het spel, komt omdat hij altijd eerst gaat analyseren hoe zijn directe tegenstanders staan.

” Messi is een extreem geval. Hij reserveert altijd de eerste 5 minuten van iedere wedstrijd om zijn tegenstanders te analyseren. hij weigert in de bal te komen en zich aan te bieden. Pas wanneer hij doorheeft wat de looplijnen van zijn tegenstanders zijn en ziet waar hun zwaktes liggen, gaat hij over tot actie en test hij de verdedigers uit.” aldus Valverde tegenover Financial Times.

 


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, voeding en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma’s of persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maat jou naar een hoger niveau tillen.

gavin manders voetballoopbaan

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 3019 stemmen Nee: 4357 stemmen