Waarom je als voetballer moet uitkijken met pijnstillers

11-09-2020
trainingsprogramma schema voor voetballers €19,99
voetballoopbaan €69,99 €102,94
€19,99
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,99
€19,99
€19,99
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,99
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,99
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Een paracetamol of ibuprofen is een veelgebruikte pijnstiller in de sportwereld. Met name bij prestatiesporters wordt een pijnstiller al snel gebruikt, zodat je met een (kleine) blessure alsnog op maximale intensiteit een training of wedstrijd kan voltooien.

Maar wat zijn de gevolgen na het gebruik van een pijnstiller? Is het wel goed voor je lichaam om vaak een pijnstiller te slikken?

We zien het de laatste tijd vaak terugkomen in de voetballerij. Spelers die vanwege hartproblemen plotseling overlijden op jonge leeftijd. Het kan tijdens een wedstrijd gebeuren, maar ook tijdens een training of gewoon thuis.

Er wordt echter zelden achterhaald wat de concrete oorzaak is van deze dodelijke ongevallen. Maar één ding is zeker: het slikken van veel pijnstillers, kan een negatief effect geven op de gezondheid van je hart.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

💪🏼 #elclásico

Een bericht gedeeld door Gareth Bale (@garethbale11) op


 

De gevaren van een pijnstiller

Uit een onderzoek op 350.000 mensen is gebleken dat mensen die veel pijnstillers slikken een grotere kans krijgen op hartfalen, dan mensen die geen of weinig pijnstillers slikken. 3 op de 1000 mensen die vaak pijnstillers slikken krijgen een vermijdbare hartaanval. Dit onderzoek is gebaseerd op een inname van 2400 mg ibuprofen of 150 milligram diclofenac, wat heel gebruikelijk is bij een gewrichtsontsteking.

Probeer dus goed uit te kijken met het gebruik van ‘legale medicijnen’. Ieder lichaam reageert anders op bepaalde medicatie en dat geldt ook voor pijnstillers. Luister goed naar je lichaam en forceer je lichaam niet om tijdens een blessure op maximale kracht door te spelen.

Je lichaam geeft niet voor niks pijnsignalen door naar je hersenen. Een ‘pleister plakken’ in de vorm van een paracetamol zal een blessure nooit ten goede doen. Sterker nog, het zal een blessure alleen maar kunnen verergeren.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, voeding en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma’s of persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maat jou naar een hoger niveau tillen.

gavin manders voetballoopbaan

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 3019 stemmen Nee: 4359 stemmen