Waarom hebben voetballers een zaakwaarnemer nodig?

01-10-2022
€19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€29,95
€19,95
€19,95

Zaakwaarnemers en voetballers kunnen een gouden combinatie zijn. Los van het feit dat zaakwaarnemers over het algemeen een slecht imago hebben gekregen door een aantal geldwolven, mogen de meeste voetballers hun zaakwaarnemer dankbaar zijn voor een hoop zaken. 

Maar wat doet een zaakwaarnemer nou eigenlijk precies? Waarom hebben voetballers een zaakwaarnemer nodig?

Motiveren spelers en helpen ze met doelstellingen

Een goede zaakwaarnemer probeert niet alleen zijn financiële positie  en die van de spelers te versterken, maar hij zorgt er ook voor dat een speler zich op de juiste manier ontwikkelt als voetballer. Hij stalt een speler de juiste club, zodat de speler genoeg speelminuten krijgt en zich volop kan focussen op zijn doelstellingen. Zaakwaarnemers nemen tevens regelmatig contact met een speler op en zorgen ervoor dat hij als een echte professional door het leven gaat.

Groot netwerk

Goede zaakwaarnemers hebben een goed netwerk en kennen vaak belangrijke mensen bij de juiste clubs. Hij weet dus precies bij welke clubs hij een speler kan voorstellen en of de club kan voldoen aan de salariseisen van de speler.

Echter kunnen spelers (en trainers) tegenwoordig ook zelf hun voetbalnetwerk versterken. Op Voetballoopbaan.nl kun jij jezelf namelijk aanmelden en een CV aanmaken. Vervolgens kun je andere gebruikers toevoegen aan je persoonlijke netwerk en updates plaatsen op je timelime. Zo is iedereen in je netwerk op de hoogte van de ontwikkelingen in je carrière en kun je aanbiedingen ontvangen vanuit je eigennetwerk.

 

Embed from Getty Images
 

Ze helpen spelers met contracten

Als simpele voetbalspeler weet jij niet precies waar je rekening mee moet houden tijdens het ondertekenen van een contract bij een voetbalclub. Er komen namelijk veel meer zakelijke details bij kijken, dan jij verwacht.

Een zaakwaarnemer weet precies waar je op moet letten en daarnaast kent hij de wet- en regelgeving en werkt nauw samen met een juridisch adviseur. Zaakwaarnemer weten tevens het maximale salaris uit een contractonderhandeling te halen. Zo ga jij maximaal verdienen onder de beste voorwaarden.

Hoe kom je in contact met zaakwaarnemers?

Zaakwaarnemers zitten overal en nergens, zowel offline als online. Ze zijn ook niet allemaal even betrouwbaar. Ga dus nooit zomaar met een zaakwaarnemer in zee.

Met name op platformen als LinkedIn zitten tal van zaakwaarnemers waar je vrijblijvend mee in contact kan komen. Dit raden we echter af. Je zou dan nog beter direct contact op kunnen nemen met zaakwaarnemers via Nederlandse of buitenlandse management bureau’s. Houd er wel rekening mee dat je altijd je Voetbal-CV mee moet sturen en een goede duidelijke video-compilatie van je wedstrijdhoogtepunten.

Gevaarlijke zaakwaarnemers

Let op voor zaakwaarnemers die puur aan hun eigen portemonnee denken. Een groot deel van de zaakwaarnemers hebben geen oprechte intentie om spelers te helpen. Probeer daarom altijd kritisch te kijken naar een zaakwaarnemer. Is hij er om jou te helpen? Besteed hij voldoende tijd en aandacht aan jou? Of is hij er puur om een paar procent van jou jaarsalaris te innen en helpt hij je geen stap verder?

 


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kan het Pro Pakket jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 7392 stemmen Nee: 9662 stemmen