Hoe kan ik meer uitblinken als verdediger?

17-09-2021
€9,95 €19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€2,95
€29,95
€0,00

Verdedigers hebben wat meer moeite om uit te blinken dan aanvallers. Met mooie individuele acties en doelpunten kan een aanvaller zijn stempel makkelijk op een wedstrijd drukken. Maar voor een verdediger gaat dat iets lastiger.

Toch kunnen ook verdedigers uitblinken tijdens een wedstrijd. Wanneer je gescout wil worden, wil je opvallen. Dat is logisch. We hebben daarom wat tips hieronder samengesteld die jou hierbij kunnen helpen.

Aanvallende drive

Met name voor opkomende backs en indribbelende centrale verdedigers hebben scouts een zwakte. Dit toont karakter en een aanvallende drive aan.

Wanneer je als back vaak opkomt, dreiging hebt en een goede voorzet aflevert, val je absoluut op. CV’s die graag indribbelen en vanuit daar het spel bepalen, hebben tevens een zeer belangrijke rol in vrijwel iedere aanval.

Leiderschap en zelfverzekerdheid

Verdedigers die er écht staan, hun stem laten horen, graag aan de bal komen, zonder angst voetballen, zonder angst duels in gaan en de hele wedstrijd aanwezig zijn, vallen enorm op.

Veel verdedigers zijn vaak onzeker en onzichtbaar. Dit betekent niet dat je geen goede verdediger bent, maar je valt zo wel minder op. Probeer hier dus aan te werken.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Achraf Hakimi (@achrafhakimi)


 

Verdedigen op snelheid

De meeste verdedigers zijn niet snel genoeg om behendige aanvallers bij te benen. Wanneer je als verdediger over snelheid beschikt, val je dus al gauw op. Snelheid is (deels) trainbaar en zeker iets interessants om aan te werken meer op te vallen. Je kunt het namelijk in zowel verdedigend als aanvallend opzicht toepassen.

Goede passing

Als verdediger moet je passing op orde zijn. Simpele passes over 10-15 meter moeten strak in de voeten ingespeeld worden. Crosspasses over 40-50 meter moeten tevens geen probleem zijn. Strakke diagonale passes waarmee je het spel snel kan verplaatsen, zijn passes waarmee je een tegenstander stuk kan spelen. Hiermee kun je ontzettend uitblinken als verdediger.


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma’s jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 5441 stemmen Nee: 7610 stemmen