The otherside: Van spelen bij PSG, naar werken bij een beddenfabrikant

21-04-2021
snelheid slaap kracht fitness checklist thuistrainen voetbaltraining techniektraining €77,95 €122,84
€19,95
€19,95
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,95
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,95
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,95
€19,95
€19,95
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,95
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,95
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Na vijf jaar als talent in de jeugdopleiding van AZ te hebben rondgelopen, realiseerde Levi Opdam zijn grote droom. Op negentienjarige leeftijd debuteerde hij in de hoofdmacht van AZ. Zijn eerste competitiewedstrijd als profvoetballer was een feit.  Maar wat gebeurde er daarna?

Levi Opdam mag absoluut spreken van een uiterst bijzondere carrière. De voormalig voetballer van AZ kwam nooit verder dan één competitiewedstrijd in het eerste bij AZ. Hij speelde wel een volledig seizoen in het tweede elftal van Alkmaarse club, dat uitkwam in de tweede divisie.

Contractontbinding

Na een korte verhuurperiode van een aantal maanden bij Go Ahead Eagles, kon Opdam op 22-jarige leeftijd opzoek naar een nieuwe werkgever. AZ had namelijk zijn contract ontbonden. Hij raakte een halfjaar clubloos, maar kreeg toch plotseling een bizarre aanbieding.

Hij werd namelijk via zijn netwerk gevraagd om voor het tweede elftal van PSG te spelen. Dat was een compleet nieuw elftal dat zijn wedstrijden speelde in de Franse Championnat National 2 (4e divisie). Hij was meteen enthousiast en tekende een contract voor een halfjaar.


Team opgeheven

Na een halfjaar mocht Levi Opdam alweer vertrekken bij PSG. Ondanks dat hij in de smaak viel bij de Franse club, werd het tweede elftal plotseling opgeheven. Hij besloot daarom tijdelijk op amateurbasis bij Top Oss te gaan spelen. Proefperiodes bij Helmond Sport en De Graafschap leverde tevens geen contract op.

Inmiddels is hij 24 jaar oud en speelt hij bij amateurclub avv Columbia uit Apeldoorn. Daarnaast werkt hij bij beddenfabrikant Auping. Ondanks de vele tegenslagen blijft Opdam positief en keihard werken voor een profcarrière.

 

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 4382 stemmen Nee: 6291 stemmen