Sergiño Dest: van ongrijpbaar probleemgeval naar Barca-speler

17-11-2021
€19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€29,95
€19,95
€19,95
€2,95
€0,00

Na wekenlange geruchten maakte Sergiño Dest in 2020 zijn droomtransfer naar FC Barcelona. De toen pas negentienjarige talentvolle verdedigers had slechtst 38 officiële duels in Ajax 1 nodig om naar zijn droomclub te vertrekken. En dat voor een speler die in zijn jeugd, volgens Gerry Vink (jeugdtrainer Ajax), een groot probleemgeval was.

Sergiño Dest speelde tot zijn twaalfde bij Almere City en sloot in de C-junioren aan bij de jeugdopleiding van Ajax. In de vijf seizoenen die hij doorliep in de jeugd van Ajax zorgde hij voor meerdere incidenten met zijn opvallende gedrag en werd hij meerdere keren bijna weggestuurd. Er is zelfs sprake van ‘een zeer bijzonder dossier’.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Being on the pitch is the best feeling ever! #believe2achieve #SD28

Een bericht gedeeld door Sergiño Dest (@sgd_2) op

 

“Sergiño kon heel slecht tegen gezag en wilde continue anders zijn dan de rest. Zo kwam hij bijv. net zoals Lebron James een keer met een witte zweetband aanzetten en wilde hij er ook nog mee in de wedstrijd gaan spelen. Ik vind het knap dat hij het zover heeft geschopt. Vroeger was hij niet te coachen. Winston Bogarde en ik waren keihard voor hem, hij voelde zich vaak onbegrepen bij Ajax.” vertelt Gerry Vink tegenover De Volkskrant.

Dest zal een slordige €20 miljoen gaan opleveren voor Ajax. Samen met Frenkie de Jong en Memphis Depay zal hij voorlopig in ieder geval lekker Nederlands kunnen blijven praten in Spanje.


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma’s jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 5704 stemmen Nee: 7877 stemmen