Sadio Mané speelde op zijn 20ste nog in de Franse Ligue 2

04-06-2021
€19,95
snelheid slaap kracht fitness checklist thuistrainen voetbaltraining techniektraining €77,95 €122,84
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,95
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,95
€19,95
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,95
€19,95
€19,95
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,95
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,95
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Sadio Mané heeft zich de afgelopen jaren in een hoop tempo ontwikkeld in de Premier League. De aanvaller van Liverpool levert een belangrijke bijdrage in de succesvolle resultaten van The Reds en is samen met Firmino en Mohamed Salah één van de dragende spelers van het team.

Mané is echter pas een profvoetballer in 2012. Hij debuteerde voor FC Metz in de Franse tweede divisie (Ligue 2) en verhuisde na één seizoen al naar Red Bull Salzburg.

Bij de club uit Oostenrijk brak hij door en werd hij na drie succesvolle seizoen voor €13 miljoen verkocht aan Southampton. Na twee seizoenen in de Premier League te hebben gespeeld, nam Liverpool hem in 2016 over voor een megabedrag van €41 miljoen.

 


Ik droom ervan om Afrikaans Voetballer van het jaar te worden. Ik train er hard voor en wil altijd winnen. Ik train minimaal twee keer per week mijn buikspieren, dat vind ik belangrijk. Daarnaast probeer ik gewoon gezond te eten. Tegenwoordig heb ik een eigen kok in huis die voor mij gezonde maaltijden bereidt. Verder heb ik nog nooit in mijn leven alcohol gedronken of gerookt.” vertelde Sadio Mané een aantal jaar geleden.

Inmiddels heeft hij de Champions League en de prijs als Afrikaans voetballer van het jaar binnengesleept. De aanvaller uit Senegal groeide op bij de lokale voetbalclub Académie Génération Foot, waar hij op jonge leeftijd al werd beschouwd als een groot talent. Als kind had hij al een winnaarsmentaliteit. Hij hield van rennen en won regelmatig hardloopwedstrijden.

Hij rende vroeger zelfs naar zijn voetbaltrainingen met een sporttas met voetbalschoenen in zijn hand omdat hij geen fiets had. Tot de dag van vandaag doet hij er alles aan om succesvol te worden.


Wil jij individueel werken aan je start- en reactiesnelheid, versnelling, explosiviteit en topsnelheid? Bestel dan het trainingsprogramma Snelheid & Explosiviteit via de afbeelding hieronder!

train je snelheid explosiviteit topsnelheid versnelling

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 4588 stemmen Nee: 6591 stemmen