Terwijl een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking Ryan Babel in 2015 al had afgeschreven als profvoetballer, heeft de 34-jarige Amsterdammer weer een prima seizoen achter de rug bij Galatasaray SK.

Ryan Babel groeide op in de jeugdopleiding van Ajax en maakte op 21-jarige leeftijd een megatransfer naar Liverpool. De Engelse topclub betaalde maar liefst €18 miljoen. Na vier redelijke seizoenen in de Premier League, kwam hij via Hoffenheim op 26-jarige leeftijd echter weer bij Ajax terecht. Na één seizoen vertrok hij alweer naar het Turkse Kasımpaşa. Daar leek hij langzamerhand een einde te maken aan zijn voetbalcarrière. Hij verliet Kasımpaşa na twee seizoenen en ging zelfs in de Verenigde Arabische Emiraten spelen voor voetbalclub Al Ain.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ryan Babel (@ryanbabel)

De comeback van Ryan Babel

Terwijl heel Nederland Ryan Babel afschreef en dacht dat hij een einde maakte aan zijn voetbalcarrière, tekende hij in 2016 opeens een contract bij Deportivo La Coruña. In 11 wedstrijden scoorde hij vier belangrijke goals waarmee hij na een half jaar een transfer afdwong naar Beşiktaş. In Turkije trok hij deze lijn door. Hij had in 2017 een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Beşiktaş en dwong een transfer af naar de Premier League. Daar tekende hij bij Fulham.

Routinier

In 2019 vertrok hij alweer bij Fulham en tekende hij wéér bij een Turkse club. Dit keer was het Galatasaray, waar hij momenteel nog steeds contractspeler is. Afgelopen seizoen speelde hij 32 competitiewedstrijden voor de Turkse topclub. Hij scoorde zeven keer en gaf vijf assists. Een knappe prestaties voor een 34-jarige voetballer die allang afgeschreven was in zijn geboorteland. Ryan Babel is al ruim 17 jaar profvoetballer en naast zijn carrière ook druk bezig met het opbouwen van vermogen. Dat doet hij met name via vastgoedinvesteringen.