In het Franse elftal lopen er een hoop grote spelers rond. Denk aan Karim Benzema, Kylian Mbappé, Griezmann, Pogba en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar ook in dit soort selecties, heb je altijd één of twee grote spelers die boven de groep gaan staan en het team op sleeptouw nemen. Tijdens de Nation League-finale tussen Frankrijk en Spanje was het Paul Pogba die het team op sleeptouw nam. Gedurende de rust wist de 28-jarige middenvelder met motiverende worden de groep in de kleedkamer toe te spreken. Waar bondscoach Deschamps begint met: "we moeten kalm blijven", vertelt Pogba direct daarna: "we moeten agressief zij en dat begint direct bij de voorste linie! Dit moeten we samen doen. Zodra we de bal veroveren, kunnen we aanvallen en ze kapot spelen." Bekijk de volledige speech van Pogba hieronder.



Motiverende teamgenoten Spelers die elkaar motiveren binnen de groep zijn essentieel om een sterke wedstrijdselectie te vormen. Zodra teamgenoten elkaar scherp houden met motiveren woorden of indrukwekkende speeches zoals Pogba doet, ga je veel harder werken voor elkaar. Uiteindelijk leidt dit hoe dan ook tot betere resultaten.


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.