Orkun Kökcü: “Ik dacht dat gym niet nodig was. Ik nam mezelf in de maling”

18-01-2023
€19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€29,95
€19,95

Orkun Kökcü heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld in Feyenoord 1. De nog maar 22-jarige middenvelder werd na het vertrek van Toornstra in het seizoen 2022-2023 bekroond tot vaste aanvoerder en begint steeds betere statistieken neer te zetten voor de Rotterdammers.

Ook op fysiek vlak heeft Kökcü zich behoorlijk ontwikkeld, mede dankzij oud-teamgenoot Tyrell Malacia.

“Tyrell vertelde al eens dat ze me meer in de gym wilden zien. Voor mij was het niet nodig. Het ging allemaal wel lekker, dacht ik. Ik heb mezelf te lang in de maling genomen. Ik kan mezelf wel voor mijn hoofd slaan waarom ik niet eerder wakker ben geworden. Alles begint met hard werken. Maar daar moet je blijkbaar eerst achterkomen”. vertelt Orkun Kökcü tegenover VI.


Resultaten

Kökcü heeft vervolgens keihard lopen rammen in de sportschool. Het resultaat mag er zijn. Op het moment van schrijven staat de spelverdeler met Feyenoord bovenaan in de Eredivisie en lijkt een kampioenschap plotseling een realistisch doel. Iets waar de meeste Feyenoorder misschien begin van het seizoen wellicht anders over dachten.

“Ze zeiden tegen mij: ‘Je hebt een schandalig fysiek voor een nummer 10 van Feyenoord’. Uiteindelijk ben ik veel vetmassa verloren en is mijn spiermassa toegenomen. Ik werd hierdoor niet lichter, maar voelde mezelf fysiek minder zwaar”. aldus Kökcü.

Screenshot via ESPN


Wil jij fysiek steker worden en als een echte profatleet in de gym trainen? Dan kan het trainingsprogramma Gym Routine je volledig op weg helpen om het maximale uit jouw fysiek te halen.

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 7691 stemmen Nee: 10025 stemmen