Hoe word je een profvoetballer? Het is een vraag die veel talenten bezig houdt. We spraken daarom met Nordin Amrabat en vroegen hem welke 5 tips hij aan jonge talenten zou geven.

Eerdere vroegen we Timothy Fosu-Mensah en Urby Emanuelson op wat voor manier zij talentvolle voetballers zouden adviseren om het maximale uit hun talent/carrière te kunnen halen. Nordin Amrabat was één van de grote uitblinkers van Marokko tijdens het WK 2018 in Rusland, speelde bij Galatasaray o.a. samen met sterspelers als Didier Drogba en Wesley Sneijder en geeft vanuit die bijzondere ervaring de volgende belangrijke tips: 1. Genieten en plezier Als je op het veld staat moet je genieten en plezier hebben. Dat is de basis om succesvol te worden. 2. Een goede mentaliteit Alles moet in het teken van voetbal staan als jij jezelf wilt ontwikkelen. Dit betekent voornamelijk dat je goed op je gezondheid en op je voeding moet letten en dagelijks op tijd naar bed moet gaan om voldoende te herstellen. Luister ook goed naar je trainer, respecteer iedereen en houd je netjes aan de regels. 3. Werken aan je mindere punten Iedere voetballer heeft mindere punten. Maar het is wel belangrijk om deze punten te ontwikkelen. Ook je goede punten zul je moeten doorontwikkelen en perfectioneren. 4. Zelfvertrouwen Zelfvertrouwen is belangrijk voor als het even tegen zit, je moet gewoon door kunnen gaan. Feedback moet je als iets positiefs beschouwen en er iets mee doen. 5. Conditie en techniek Met name in het hedendaagse topvoetbal wordt er tussen de 11km en 13km gelopen in een voetbalwedstrijd. Dit moet je kunnen belopen. Ook je basistechniek moet goed zijn; je aanname, passing etc. Dit zijn belangrijke punten als je profvoetballer wil worden.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, voeding en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma’s of persoonlijke trainings- en voedingsschema's op maat jou naar een hoger niveau tillen. gavin manders voetballoopbaan