Mbappé speelde in 2013 nog voor amateurclub AS Bondy

08-04-2021
€9,95 €19,95
€19,95
snelheid slaap kracht fitness checklist thuistrainen voetbaltraining techniektraining €77,95 €122,84
€19,95
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,95
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,95
€19,95
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,95
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,95
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,95
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Kylian Mbappé is een speler waar je tegenwoordig niet meer omheen kan draaien. De talentvolle aanvaller verhuisde voor een megabedrag van €180 miljoen naar PSG en heeft al inmiddels behoorlijk wat records weten te verbreken. 

Kylian Mbappé is geboren op 20 december 1998 in een buitenstad van Parijs, genaamd Bondy. Zijn vader was coach bij de regionale club AS Bondy en zijn moeder was bij dezelfde club actief als professionele handbalspeelster. Kylian Mbappé mocht bij AS Bondy voor het eerst leren voetballen.

In twee jaar tijd naar de grote top

Mbappé speelde tot zijn 14e bij AS Bondy, maar trainde en speelde daarnaast ook twee seizoenen bij de Franse voetbalinstituut INF Clairefontaine. Bij deze instituut worden talenten begeleid om een transfer te maken naar een profclub.

Spelers als Thierry Henry, Nicolas Anelka en Blaise Matuidi zijn hier tevens grootgebracht. Na twee seizoenen bij de INF Clairefontaine te hebben gespeeld, werd Mbappé op veertienjarige leeftijd gescout door AS Monaco.


Debuut AS Monaco

Nog geen twee jaar later nadat Mbappé zijn overstap maakte naar Monaco, debuteerde hij al in het eerste elftal. Hij werd de jongste debutant ooit voor AS Monaco en verbrak het record van Thierry Henry. Twee maanden later, werd hij met 17 jaar en 62 dagen de jongste doelpuntenmaker ooit voor AS Monaco. Ook toen verbrak hij het record van Thierry Henry.

In 2017 werd hij landskampioen met AS Monaco en maakte hij op achttienjarige leeftijd de overstap naar PSG. Het eerste seizoen werd hij verhuurd, en een jaar later voor €180 miljoen gekocht. In 2018 won hij op negentienjarige leeftijd het WK met Frankrijk.

Inmiddels heeft hij vier Franse landstitels gewonnen en is hij hard op weg om de laatste grote prijs binnen te slepen: de Champions League.

 

transfermarkt mbappe

De huidige stats van Kylian Mbappé op het moment van schrijven (8/4/21)


Wil jij fysiek steker worden en als een echte profatleet in de gym trainen? Dan kan het trainingsprogramma Gym Routine je volledig op weg helpen om het maximale uit jouw fysiek te halen.

fysiek sterker worden duelkracht verbeteren voetbal krachttraining schema

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 4289 stemmen Nee: 6174 stemmen