Hoe rode bieten je sportprestaties kunnen verbeteren

25-05-2021
€19,95
snelheid slaap kracht fitness checklist thuistrainen voetbaltraining techniektraining €77,95 €122,84
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,95
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,95
€19,95
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,95
€19,95
€19,95
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,95
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,95
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Rode bietensap. Je kent het vast wel. Maar heb je er ooit over nagedacht om bietensap in te zetten om je sportprestaties te verbeteren? Waarschijnlijk niet. Toch zou dit een waardevolle aanvulling kunnen zijn op je huidige sportdieet.

Bietensap is het sap wat uit rode bieten komt. Logisch toch? Je kunt bietensap zelf maken, maar ook gewoon gebotteld in de winkel kopen. Waar men bietensap vroeger puur zag als een simpel drankje met een sterke rode kleur, wordt het nu veel gebruikt onder topsporters.

Gezondheidsvoordelen

Bietensap is een 100% natuurlijk supplementen. Er zitten dus geen chemische toevoegingen in en dragen volledig bij aan je gezondheid. Zo zitten er veel van de volgende vitamines en mineralen in bietensap: vitamine A, B1, B2, B6, C, magnesium, ijzer, natrium, calcium en foliumzuur.

Verder zitten er in bietensap veel antioxidanten. Deze stofjes ontgiften als het ware je lichaam door ontstekingen te remmen en gifstoffen in je lichaam te scheiden.

Beter presteren door bietensap?

Door de werkzame stof nitraat die in bietensap zit, wordt bietensap in de sportwereld gezien als een natuurlijk functioneel supplement. Nitraat zet zich in je lichaam namelijk om in nitriet. Nitriet is een stofje dat je bloedvaten verwijd waardoor je doorbloeding verbeterd.

Omdat er door nitriet meer bloed en zuurstof naar je spieren kan gaan, kun je automatisch beter presteren. Je spieren kunnen door de betere doorbloeding namelijk sneller herstellen en je krijgt minder snel verzuring in je spieren.

Verse sportdrank kopen

Je kunt 100% pure bietensap drinken, maar ook sportdranken waar bietensap in is verwerkt. Athlete Juices verkoopt een sportdrank met verse ingrediënten waar o.a. bietensap, kokoswater en spinazie in is verwerkt. Spinazie bevat net als rode bieten nitraat en in kokoswater zitten elektrolyten die o.a. de kans spierkrampen kunnen verkleinen.


Wil je meer te weten komen over hoe je voeding kunt inzetten om je voetbalprestaties te verbeteren? Het e-book Voeding geeft je een duidelijk en compleet beeld bij de relatie tussen voeding en presteren.

voetballoopbaan trainingsprogramma over voeding gavin manders

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 4588 stemmen Nee: 6594 stemmen