Hoe Peter Bosz een mailende fan in dienst nam als scout

17-07-2021
€19,95
snelheid slaap kracht fitness checklist thuistrainen voetbaltraining techniektraining €77,95 €122,84
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,95
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,95
€19,95
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,95
€19,95
€19,95
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,95
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,95
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Peter Bosz blikte in gesprek met de Duitse krant Deutsche Presse-Agentur terug op zijn periode bij Feyenoord waarin hij een opvallende medewerker in dienst nam bij de Rotterdamse club.

Tussen 2006 en 2009 was Peter Bosz actief als Technisch directeur bij Feyenoord en kreeg hij enorm veel mailtjes binnen van een fan. Deze fan gaf in zijn emails continue transfertips en adviseerde Peter Bosz specifiek spelers te kopen.

“Tussen de mails die deze fan stuurde zaten een aantal interessante namen. Dit triggerde mij en maakte deze hem een interessant persoon om een gesprek mee aan te gaan. Toen ik een afspraak met hem maakte verwachte ik een oude man die gewoon de hele dag met Feyenoord bezig was, maar het bleek om een student te zijn” vertelt Peter Bosz tegenover Deutsche Presse-Agentur.

 


 

Van fan naar topscout

Uiteindelijk bleek deze student een pure passie voor Feyenoord te hebben en wilde hij gewoon de club helpen. Hij had helemaal geen ambitie om scout te worden. Toch besloot Peter Bosz hem een kans te geven bij Feyenoord als scout en nam hem gelijk voor drie weken mee naar Zuid-Amerika.

Peter Bosz was behoorlijk onder de indruk van zijn inzichten en de ‘student’ heeft uiteindelijk drie jaar voor Feyenoord gewerkt als Scout. Vervolgens is hij o.a. voor Juventus en Liverpool gaan werken.


Wil jij je conditie individueel kunnen testen? Of ben jij een trainer die meer inzicht wilt krijgen in de conditionele staat van het team? Bestel dan het e-book Conditietesten.

test je conditie snelheid uithoudingsvermogen lenigheid fms

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 4837 stemmen Nee: 6998 stemmen