Fysio verdient €230.000 in Engelse Championship

16-11-2020
€19,99
voetballoopbaan €67,97 €102,94
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,99
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,99
€19,99
€19,99
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,99
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,99
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,99
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Dat er megaslarissen worden uitbetaald in de voetballerij, is algemeen bekend. In de Eredivisie verdienen spelers als Tadic en Promes zo’n €3 miljoen per jaar, Neymar verdient €45 miljoen en Messi verdient zelfs €130 miljoen per jaar.

Maar ook in de lagere competities worden er flinke bedragen uitgekeerd in de voetballerij. Waar spelers in de Keuken Kampioen Divisie vrijwel net kunnen rondkomen van hun salaris, verdient de bestbetaalde speler in de Engelse Championship meer dan €4 miljoen per jaar.

Technische staf

Niet alleen spelers strijken in de Championship, League one en League two behoorlijk wat centen op. Ook de technische staf in deze competities drukt behoorlijk op de financiële lasten bij de clubs. Zo verdient een fysio zelfs €230.000 per jaar. Dat is dan wel de bestbetaalde fysio in een van deze competities, maar alsnog blijft het een megabedrag.

 

voetballoopbaan salaris championship league one league two
 

De Engelse krant The Daily Mail publiceerde een overzicht van de gemiddelde salarissen in de lagere Engelse competities. Zoals je hierboven kunt zien zijn het schokkende bedragen. Dit is dan ook de reden waarom veel clubs tijdens de coronacrisis deze lasten niet meer kunnen dragen en daardoor in de problemen komen.

 

voetballoopbaan salaris championship league one league two
 

Er komen geen centen meer binnen, maar maandelijks vliegen en gigantische bedragen uit aan salarissen. Hierboven vind je een overzicht van de best betaalde salarissen in deze competities. Zoals je kunt zien verdient de best betaalde fysiek trainer ruim €330.000 en een materiaal zelfs bijna €70.000.


Heb jij geen zin of tijd om naar de sportschool te gaan, maar wil je toch thuis aan je trainingsprikkel komen? Dan is het trainingsprogramma Home Routine hét programma die jij moet volgen.

train thuis word fit fysiek sterk uithoudingsvermogen conditie

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 3362 stemmen Nee: 4988 stemmen