Erling Håland ontwikkelde in 15 maanden 12 kg extra spiermassa

21-05-2020
€15,99 €19,99
voetballoopbaan €69,99 €102,94
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €19,79 €29,99
€15,99 €19,99
techniek verbeteren als voetballer zwakke been voetballoopbaan traptechniek €19,99
€19,99
trainingsprogramma schema voor voetballers €19,99
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,99
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Samen met Mbappé en Jadon Sancho behoort Erling Haaland absoluut tot de drie grootste talenten op de Europese velden. De Noorse topspits heeft in er 14 Bundesliga-wedstrijden alweer 16 in liggen en blijft aan de lopende band scoren.

Wat opvallend is aan Haaland, is dat hij in twee jaar tijd enorm gegroeid is. Dat is dan ook de reden waarom hij op het allerhoogste podium indrukwekkende prestaties kan neerzetten.

Volgens Erase Steenslid, zijn voormalig fysiek trainer bij Molde FK, groeide hij in twee jaar tijd enorm. Niet zo zeer qua lengte, maar meer in spiermassa. Hij kwam in 15 maanden tijd 12 kg (!) aan in spiermassa. Dat is behoorlijk veel voor een voetballer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

🇳🇴3-0🇮🇱 EM i rute #tenkeneste

Een bericht gedeeld door Erling Braut Haaland (@erling.haaland) op

 

“Omdat Haaland heel snel groeide rond zijn 17e, was het belangrijk om extra spiermassa te kweken. Hij was namelijk gewoon een lange slungel, had geen spiermassa en moest alles opnieuw gaan trainen.” vertelt Steenslid tegenover AS.

Het heeft voor Haaland positief uitgepakt. Los van zijn duelkracht en explosiviteit, is hij er ook veel sneller door geworden. Herinner je zijn sprint nog in de thuiswedstrijd tegen PSG? Dat is een mix van pure kracht, snelheid en explosiviteit.

Bekijk de video van zijn sprint hieronder:

 

 

Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, voeding en meer? Dan kunnen onze e-books en persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maat jou naar een hoger niveau tillen.

gavin manders voetballoopbaan

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 2793 stemmen Nee: 3985 stemmen