De risico’s wanneer je te kleine voetbalschoenen draagt

11-01-2021
snelheid slaap kracht fitness checklist thuistrainen voetbaltraining techniektraining €77,95 €122,84
€19,95
€19,95
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,95
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,95
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,95
€19,95
€19,95
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,95
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,95
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Voetbalschoenen kunnen je wedstrijd maken of breken. Wanneer je voetbalschoenen moet lenen van een teamgenoot omdat je ze zelf vergeten bent, kun je een wedstrijd op een totaal andere manier beleven. Helemaal als de schoenen te groot of te klein zijn.

Het is belangrijk dat je kicksen een goede pasvorm hebben, de juiste maat zijn en lekker naar je voeten gevormd zijn. Soms kun je beter voor een duurdere voetbalschoen kiezen die lekkerder zit, dan dat je een goedkope schoen kiest die minder snel lekker zitten.

Wanneer je voetbalschoenen te klein of te smal zijn, kun je op lange termijn behoorlijk veel last krijgen van je voeten. De meestvoorkomende gevolgen die verbonden staan met het dragen van te kleine schoenen hebben wij hieronder samengesteld:

Fig-98

Hallux valgus

Hallux valgus is een aandoening die je kunt oplopen aan je grote teen. Wanneer je over een lange periode te lang met te kleine schoenen loopt, is de kans groot dat je grote teen scheef komt te staan. Dit is te kenmerken aan een bobbel aan de zijkant van je grote teen. De bobbel ontstaat doordat je middenvoetsbeentje naar buiten is gaan staan, i.p.v. naar binnen.

Eelt

Wanneer je schoenen te strak om je voet zitten kun je op bepaalde plaatsen op je voet, waar te veel wrijving en druk ontstaat, eeltplekken krijgen. Eelt is een verdikking van de opperhuid en bestaat uit een ophoping van dode epitheelcellen. Als de eeltlaag te dik wordt, kun je er dagelijks een pijnlijk gevoel aan overhouden.

Blaren

Dit zul je voornamelijk merken wanneer je nieuwe schoenen hebt gekocht. Blaren kunnen zeer pijnlijk zijn en ervoor zorgen dat je een aantal trainingen moet overslaan. Bij een blaar trekt de bovenste huidlaag los en komt er vocht in de holte daaronder. Wanneer die holte opengaat, kan er een ontsteking ontstaan. Een blaar is meestal na een week genezen.


Wil jij jezelf op technisch vlak sneller en beter ontwikkelen als voetballer? Bestel dan het trainingsprogramma Techniek & Dribbels via de afbeelding hieronder!

train je balbehandeling wendbaarheid afronding op doel

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 4382 stemmen Nee: 6291 stemmen