“Dit zijn de meest risicovolle landen om in te voetballen”

30-11-2020
€19,95
voetballoopbaan €69,95 €102,70
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,95
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,95
€19,95
€19,95
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,95
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,95
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,95
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

VICEsports staat al jaren bekend om hun unieke content met profvoetballers en mensen die in de voetbalwereld actief zijn. Dit keer hebben ze een interview gedaan met Roy Vermeer, de juridisch directeur van spelersvakbond FIFpro.

FIFpro is een spelersvakbond die zich inzet voor Nederlandse en buitenlandse voetballers die in conflict zijn geraakt met hun club. Roy Vermeer helpt spelers over de hele wereld. Van Egypte tot Ghana en van Turkije tot Zambia. Overal ter wereld proberen clubs op de meest bizarre manieren spelers te misleiden met contracten.

Meest risicovolle landen

In het interview vertelt Roy Vermeer in welke landen de meeste problemen voorkomen met uitbetalingen van salarissen. Zo geeft hij aan dat er in Turkije een grotere kans bestaat dat je niet betaald wordt, dan wel. Hij noemt verder landen als Thailand, Tunesië, Zambia, Egypte, Roemenië, Griekenland, China en Bangladesh waar je dus echt niet naar toe moet gaan.

“Als je het heel goed doet, krijg je meestal gewoon betaald. Maar als het heel even tegen zit dan word de eigenaar chagrijnig en ben je het haasje.” vertelt Roy Vermeer tegenover VICE sports.

Zwarte lijst van clubs

Ook hebben ze bij de FIFpro een ‘zwarte lijst’ waarop clubs staan die gewoonweg de meeste problemen veroorzaken. Op deze zwarte lijst staan o.a. Club Africain (Tunesië), Lusaka Dynamos (Zambia), Zamalek (Egypte), Al-Nasr FC (Saoudi-Arabië), Eskişehirspor, Kasımpaşa SK en nog een hoop andere clubs uit Turkije.

Beluister het gehele interview hieronder.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, voeding en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma’s of persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maat jou naar een hoger niveau tillen.

gavin manders voetballoopbaan

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 3687 stemmen Nee: 5414 stemmen