Met het ‘TIPS-systeem’ maakt Ajax jonge talenten groot

17-11-2020
€19,99
voetballoopbaan €67,97 €102,94
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,99
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,99
€19,99
€19,99
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,99
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,99
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,99
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Ajax is qua prijzen absoluut de meest succesvolle voetbalclub van Nederland en heeft daarnaast een grote kweekvijver van talentvolle voetballers. In de jeugdopleiding van de Amsterdamse club worden spelers van jongs af aan opgeleid met een specifieke werkwijze, wat ervoor zorgt dat veel talenten doorbreken op het hoogste niveau.

Bij Ajax worden de voetballers opgeleid met het traditionele ‘TIPS’ systeem. TIPS staat voor Techniek, Inzicht, Persoonlijkheid en Snelheid. Door veel aandacht te geven aan deze vier factoren probeert Ajax het uiterste uit iedere speler te halen.

Techniek

Techniek is een belangrijk onderdeel van een voetballer. Bij techniek is het niet alleen belangrijk of je een mooie actie kan maken, maar wordt er voornamelijk gekeken naar de manier waarop je voetbalt. Hoe neem jij een bal aan? Hoe trap je een bal? Hoe makkelijk kan je iemand passeren? Technisch begaafde spelers hebben veel minder energie en kracht nodig dan een gemiddelde voetballer.

Inzicht

Als er wordt gesproken over ‘inzicht’, hebben we het over voetbalintelligentie. Voordat je een bal krijgt aangespeeld moet je al weten wat je gaat doen. Hoe snel kan je handelen? Weet je snel de ruimtes in het veld te vinden? Hoe neem je een bal aan met een man in je rug? Het is heel belangrijk om de juiste beslissingen te kunnen nemen en snel te handelen als je op het hoogste niveau wilt voetballen.

Persoonlijkheid

Je persoonlijkheid laat zien hoe sterk je mentaal bent. Je moet met je emoties om kunnen gaan en een sterk karakter hebben, zowel in het veld als buiten het veld. Hoe ga jij ermee om als je wissel staat? Kan jij jezelf motiveren als je geblesseerd bent? Ben jij een leider of een volger? Dit zijn allemaal belangrijke factoren die komen kijken op professioneel niveau.

Snelheid

Snelheid is misschien wel het moeilijkste onderdeel van het TIPS systeem. Zowel mentaal als fysiek moet je snelheid op z’n best zijn bij Ajax. Je moet snel kunnen denken en schakelen, vooral in lastige situaties. Daarnaast wordt je fysieke snelheid ook geoptimaliseerd door pittige conditie- en snelheidstrainingen.


Wil jij individueel werken aan je start- en reactiesnelheid, versnelling, explosiviteit en topsnelheid? Bestel dan het trainingsprogramma Snelheid & Explosiviteit via de afbeelding hieronder!

train je snelheid explosiviteit topsnelheid versnelling

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 3362 stemmen Nee: 4988 stemmen