Ronaldo: “zonder opofferingen kom je nergens en win je niks”

17-09-2020
trainingsprogramma schema voor voetballers €19,99
voetballoopbaan €69,99 €102,94
€19,99
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,99
€19,99
€19,99
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,99
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,99
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Cristiano Ronaldo is absoluut één van de grootste voetbalsterren allertijden. De Portugese aanvaller wist de grootste prijzen en meest bijzondere prestaties neer te zetten in zijn periode bij Manchester United en Real Madrid, en gaat op deze voet gewoon door bij Juventus.

Wat veel mensen echter niet zien is wat Ronaldo allemaal heeft moeten doen om één van de beste voetballers van de wereld te worden. Naast het harde werken, heeft Ronaldo ook een hoop opofferingen moeten doen in zijn jongere jaren.
 


 

Opofferingen

Zo vertelt hij in de video hierboven dat hij op elfjarige leeftijd verhuisde van zijn eiland Madeira naar Lissabon en daar bijna elke dag moest huilen omdat hij niet kon wennen aan zijn nieuwe leefomgeving.

“Je moet opofferingen doen, anders kom je nergens en kun je niks winnen. Ik heb hele grote opofferingen gedaan. Mijn familie ook. Maar ik denk dat het een hele goede beslissing is geweest.” vertelt de spits van Juventus.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, voeding en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma’s of persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maat jou naar een hoger niveau tillen.

gavin manders voetballoopbaan

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 3019 stemmen Nee: 4359 stemmen