Hoe Ronaldo vanuit een uitzichtloze situatie succesvol wist te worden

22-06-2021
€19,95
snelheid slaap kracht fitness checklist thuistrainen voetbaltraining techniektraining €77,95 €122,84
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,95
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,95
€19,95
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,95
€19,95
€19,95
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,95
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,95
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Cristiano Ronaldo is momenteel een van de beste, of volgens velen dé beste voetballer van de wereld. De Portugese superster won in 2016 met Portugal het EK en won meerdere keren de Champions League, Supercup en het wereldkampioenschap voor clubs en meer.

Met een flink salaris bij een van de grootste voetbalclubs van de wereld, een megacontract bij Nike en nog een hoop andere miljoenencontracten strijkt Ronaldo jaarlijks tientallen miljoenen euro’s op voor zichzelf en voor zijn familie. Hij mag dus absoluut spreken van een succesvolle carrière als voetballer.

Zware jeugd

Het had echter voor Ronaldo ook compleet anders kunnen aflopen. Cristiano Ronaldo werd namelijk ongewenst op de wereld gebracht door zijn vader en moeder. Zijn moeder wilde abortus plegen, maar dat werd niet geaccepteerd door het ziekenhuis. Om alsnog van de ongeboren baby af te komen, ging de moeder van Cristiano veel alcohol drinken en buiten hardlopen om alsnog een miskraam te veroorzaken. Maar een miskraam bleef uit.

Toen Cristiano uiteindelijk op de wereld werd gebracht, groeide hij op in een uitzichtloze situatie. Hij woonde in een krottenwijk op het Portugese eiland Madeira in een huis met gaten in het dak. Zijn vader was alcoholist en overleed daar op latere leeftijd aan.

 

ronaldo vader alcohol dood overleden

Rechts de vader van Cristiano Ronaldo
 

Van armoede naar rijkdom

Voor afleiding ging Ronaldo vroeger vaak op straat voetballen. Op zevenjarige leeftijd ging bij lokale amateurclub CF Andorinha voetballen en later voor Nacional. Via Nacional werd hij op twaalfjarige leeftijd gescout door Sporting Lissabon. Daar doorliep hij uiteindelijk de volledige jeugdopleiding en debuteerde in het eerste elftal. De rest is geschiedenis.


Wil je meer te weten komen over hoe je voeding kunt inzetten om je voetbalprestaties te verbeteren? Het e-book Voeding geeft je een duidelijk en compleet beeld bij de relatie tussen voeding en presteren.

voetballoopbaan trainingsprogramma over voeding gavin manders

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 4837 stemmen Nee: 6998 stemmen