‘Benzema speelde zonder te eten de Champions League-finale’

04-06-2017
€9,99 €19,99
voetballoopbaan €69,99 €102,94
€9,99 €19,99
€19,99
trainingsprogramma schema voor voetballers €19,99
techniek verbeteren als voetballer zwakke been voetballoopbaan traptechniek €19,99
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,99

Gisteren was het dan eindelijk zover: de Champions League-finale. Juventus en Real Madrid hebben dit seizoen beide ijzersterke wedstrijden gespeeld in de Champions League, maar Real Madrid besliste de finale gisteren op pijnlijke wijze. Met een 1-4 overwinning en twee goals van Cristian Ronaldo was Real Madrid de absolute eindbaas van het seizoen 2016/2017.

Met Karim Benzema in de spits begon Real Madrid met een kleine handicap aan de wedstrijd. Tenminste, de Franse spits met Algerijnse roots deed mee aan de Ramadan en had dus de hele dag niks gegeten. Alhoewel veel Moslims aangeven juist sterker voor de dag te komen tijdens de Ramadan periode, blijft het toch hartstikke moeilijk om zonder voeding optimaal op het hoogste voetbalpodium van de wereld te kunnen presteren. Toch bewees Benzema dat het kan.

 

 

Sommige voetballers ‘cheaten’ speciaal voor een belangrijke voetbalwedstrijd. Dit houdt in dat ze op de dag van de wedstrijd gaan eten, maar deze ‘cheatday’ vervolgens inhalen als de Ramadan is afgelopen. Als we de berichtgevingen op Twitter moeten geloven heeft Karim Benzema gisteren wel gewoon gevast, maar die berichten zijn nog niet officieel bevestigd.

De spelers van het Marokkaanse elftal hadden deze week in de oefeninterland tegen Nederland ook de hele dag niet gegeten. Tijdens het WK in 2014 deed Benzema ook het volledige WK mee aan de Ramadan. Er werd toen een speciaal voedingsschema voor hem ontwikkeld, zodat hij alsnog de benodigde fysieke inspanning kon leveren tijdens het vasten.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, conditie en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma’s jouw naar een hoger niveau tillen. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie over alle programma’s!

voetballoopbaan netwerken hoe word je prof techniek trainen snelheid kracht blessures


vl voetballoopbaan member aanmelden profvoetballer worden
Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 2284 stemmen Nee: 3292 stemmen