Nieuwe regels Bayern München: geen vaccin? geen salaris tijdens quarantaine

22-11-2021
€19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€29,95
€19,95
€19,95
€2,95
€0,00

Ongevaccineerde spelers bij Bayern München krijgen vanaf heden te maken met nieuwe regels. Spelers die nog geen COVID-19 vaccinatie hebben gehad, hebben geen recht meer op salaris als ze in quarantaine moeten.

Bij Bayern München zijn er momenteel vijf spelers die nog geen vaccinatie hebben gehad: Serge Gnabry, Joshua Kimmich, Mickaël Cuisance, Jamal Musiala, Eric Maxim en Choupo-Moting. Deze spelers kregen onlangs te horen dat ze wél nog steeds de vrijheid hebben om geen vaccin te nemen, maar dat ze géén recht op salaris hebben als ze in quarantaine moeten.


Indirecte verplichting

Met een salaris van €20 miljoen per jaar, kan een quarantaine-week voor een speler als Joshua Kimmich behoorlijk duur uitpakken. Hij zal per week namelijk €385.000 mislopen als hij in quarantaine moet. Een quarantaine van 10 dagen kost Kimmich maar liefst €550.000.

Het bestuur wilde in eerste instantie dat ongevaccineerde niet meer met de groep mee mochten trainen. Dit zorgde voor veel commotie binnen de spelersgroep en met name onder de ongevaccineerde spelers. Het is nog onduidelijk of en wanneer deze maatregel wordt doorgevoerd.

Vrijheid van keuze

Er lijkt een tweedeling te ontstaan bij een hoop voetbalclubs tussen gevaccineerde en ongevaccineerde spelers. Ook in de Premier League weten veel clubs niet wat ze aanmoeten met spelers die geen vaccinatie nemen. Eerder liet Fabian Delph via een Instagram-post al weten dat mensen zelf de vrijheid moeten hebben om een medische keuzes te maken.

‘Waarom mag ik geen vertrouwen hebben in mijn eigen immuunsysteem?’ stelde Fabian Delph. Naar aanleiding van zijn post ontstond er veel negativiteit rondom hem en werd hij door meerdere mensen uitgemaakt voor een ‘anti-vaxxer’.


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma’s jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 5704 stemmen Nee: 7877 stemmen