Babel bouwde €21 miljoen vermogen op met slimme investeringen

23-05-2020
€9,99 €19,99
voetballoopbaan €69,99 €102,94
€9,99 €19,99
€19,99
trainingsprogramma schema voor voetballers €19,99
techniek verbeteren als voetballer zwakke been voetballoopbaan traptechniek €19,99
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,99

Ryan Babel behoorde volgens de Quote met een vermogen van maar liefst €21 miljoen tot 2018 tot het lijstje van de 11 rijkste Nederlandse sporters. Waar veel voetballers snel bankroet gaan door een roekeloos uitgavenpatroon, wist Babel behoorlijk wat vermogen op te bouwen in zijn carrière.

Als we kijken naar de carrière van Babel, kunnen we wel begrijpen waar het grote gedeelte van zijn geld vandaan komt. Hij had grote contracten bij clubs als Liverpool, Hoffenheim, Al Ain (Abu Dahbi) en Beşiktaş en wist dat flink op te sparen. Momenteel hij heeft nog een contract lopen bij Galatasaray.

Investeringen

Babel heeft Forbes laten weten hoe hij zijn geld investeert en steeds meer vermogen weet op te bouwen. Zo besloot hij tien jaar geleden op advies van zijn zaakwaarnemer elk kwartaal een appartement te kopen.

Naar verloop van tijd wilde hij grotere investeringen doen en meerdere huizen tegelijk kopen. Toen hij de mogelijkheid kreeg om bijna een heel appartementencomplex te kopen aan de Maassluisstraat in Amsterdam, greep hij die kans met beide handen. Hij kocht maar liefst 23 appartementjes tegelijk.

 

voetballoopbaan quote investeringen ryan babel ajax liverpool besiktas

 

Nog meer huisjes

In totaal bezit Babel 31 huizen in Nederland. Naast de 23 appartementen aan de Maassluisstraat, heeft hij ook nog panden in Osdorp, IJburg en Noord. Ook schijnt Babel in Miami actief te investeren in vastgoed en bezit hij daar ook woningen.

De media

Ryan Babel kreeg veel negatieve reacties nadat hij een foto plaatste op zijn Instagrampagina waarin hij een boek leest met slimme belastingtrucs. Ook geeft hij in de omschrijving aan dat hij er persoonlijk niet van houdt om belasting te betalen.

We kunnen dit soort uitspraken wel begrijpen van iemand die al miljoenen euro’s bij de belastingdienst heeft moeten inleveren. Als je d.m.v. wat slimme trucjes je belastingen kunt verlagen, zou iedereen die trucjes wel toepassen. Vervolgens kun je altijd nog wat goeds met het geld doen wat je hiermee bespaart, bijv. geld doneren aan stichtingen en derdewereldlanden.

 

 

Bron foto: Instagram Ryan Babel

 

Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, voeding en meer? Dan kunnen onze e-books en persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maat jou naar een hoger niveau tillen.

gavin manders voetballoopbaan

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 2284 stemmen Nee: 3292 stemmen