Antony: “als jongetje zag ik vuurgevechten tussen gangs en politie”

21-10-2020
€19,99
voetballoopbaan €67,97 €102,94
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,99
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,99
€19,99
€19,99
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,99
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,99
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,99
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Hij is pas 20 jaar oud, afkomstig uit de sloppenwijken van Brazilië en Ajax betaalde maar liefst €16 miljoen om hem binnen te halen. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Antony, de huidige smaakmaker van de Eredivisie.

Antony groeide op bij voetbalclub São Paulo FC, waar hij op tienjarige leeftijd terecht kwam. Maar terwijl hij bij São Paulo FC speelde, woonde hij nog in een van de gevaarlijkste sloppenwijken van de stad: Inferninho. In een interview met Ajax doet Antony een boekje open over zijn bizarre jeugd.

“Ik woonde in een van de gevaarlijkste sloppenwijken van São Paulo en groeide op tussen vuurgevechten van gangsters en politie. Wij woonden precies tegenover een punt waar veel drugs werd gedeald. Omdat veel mensen uit de favela (sloppenwijk) eindigden als crimineel, was mijn drive extra groot om te slagen als profvoetballer. Het was een hele moeilijke plek om op te groeien. Ik heb nu zelf een kind en zou écht niet willen dat mijn kind hier opgroeit.” vertelt Antony.

 

voetballoopbaan antony favela sloppenwijk soa paulo fc

(foto van Antony in de buurt waar hij opgroeide)

 

Geen geld voor voetbalschonen

Op zeventienjarige leeftijd werd Antony al bij de selectie toegevoegd. Hij mocht meetrainen op het allerhoogste niveau. Er was echter één probleem: hij kon zich geen voetbalschoenen permitteren.

“Veel mensen wisten niet dat ik toen ik op zeventienjarige leeftijd bij de selectie speelde nog in de favela woonde. Ik had geen eens voetbalschoenen. Omdat ik destijds nog schoenen leende van Denilson, moest mijn moeder stiekem schoenen meenemen uit de winkel waar zij werkte. Later had ze er wel netjes voor betaald, maar op dat moment hadden wij er geen geld voor.”

Nu, drie jaar later, schittert Antony op de Nederlandse velden en kan hij zijn familie in Brazilië financieel onderhouden.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, voeding en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma’s of persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maat jou naar een hoger niveau tillen.

gavin manders voetballoopbaan

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 3362 stemmen Nee: 4988 stemmen