7 alternatieve beroepen die je bij een voetbalclub kan uitoefenen

16-07-2021
€19,95
snelheid slaap kracht fitness checklist thuistrainen voetbaltraining techniektraining €77,95 €122,84
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,95
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,95
€19,95
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,95
€19,95
€19,95
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,95
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,95
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Een groot gedeelte van de jongeren in Nederland en België groeien op met een droom om profvoetballer te worden. Naarmate je ouder wordt, begin je steeds meer te beseffen dat het niet makkelijk is om profvoetballer te worden. Een ‘plan B’ verzinnen is daarom noodzakelijk.

Maar wat als je nu persé in de voetbalwereld wilt blijven voor de rest van je leven? Dan kun je altijd nog een andere ‘functie’ zoeken binnen een voetbalclub of organisatie. Hieronder hebben we zeven alternatieve beroepen op een rijtje gezet die wellicht interessant voor jou zouden kunnen zijn.

1. Marketing Medewerker

Als Marketing Medewerker ben je verantwoordelijk voor het promoten van o.a. voetbalwedstrijden en leuke lokale acties voor kinderen. Je verzint creatieve campagnes waarbij je als doel hebt om zoveel mogelijk fans naar het stadion of een evenement te trekken. Je zult hier een commerciële MBO of HBO studie voor moeten volgen.

2. Social Media Beheerder

Als Social Media Beheerder onderhoud je de social media kanalen van een voetbalclub. Je houdt de fans en volgers continue op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de club via o.a. Facebook, Instagram en Twitter. Fans kunnen via social media vragen stellen en die moet je netjes kunnen beantwoorden. Je zal hier tevens een commerciële opleiding voor moeten volgen.

3. Medewerker Redactie

Op de redactie ben je verantwoordelijk voor het schrijven van actuele content, interviews en andere zaken die betrekking hebben tot de voetbalclub waar je voor werkt. Je zult creatief moeten zijn in je schrijven en interviews moeten kunnen afnemen. Je zult hier een journalistieke studie voor moeten volgen.

4. Scout

Hoe leuk is het om voetbalwedstrijden te kijken van talentvolle spelers in het binnen- en buitenland? Als je een scout bent bij een grote club en je jezelf doorontwikkeld binnen de club, kun je mooie reizen maken naar bijv. Zuid-Amerika om daar talentvolle voetballers te ontdekken. Scout zijn is een prachtig beroep.


5. Fysiotherapeut/verzorger

Als fysio ben je o.a. verantwoordlijk voor het behandelen van de spelers wanneer ze een blessure hebben en het revalideren van spelers. Je bent voornamelijk in de kleedkamer, medische ruimtes en op het trainingsveld actief.

6. Techniektrainer

Als techniektrainer is het handig als je zelf beschikt over een goede techniek. Je zult dus al een redelijke voetbalcarrière achter de rug moeten hebben. Als je profvoetballers op technisch gebied iets wilt bijleren, moet je natuurlijk zelf ook over genoeg skills beschikken. Je leert voetballers de looptechniek te verbeteren, voetenwerk, balaannames, individuele acties en nog veel meer.

7. Conditietrainer

Als conditietrainer ben je verantwoordlijk voor het testen, versterken en het op peil houden van de conditie van de spelers. Je zult verstand moeten hebben van het menselijke lichaam en het uiterste uit de spelers moeten kunnen halen zonder dat zij blessures en pijntjes oplopen. Voeding speelt daar tevens een belangrijke rol bij.


Wil jij je conditie individueel kunnen testen? Of ben jij een trainer die meer inzicht wilt krijgen in de conditionele staat van het team? Bestel dan het e-book Conditietesten.

test je conditie snelheid uithoudingsvermogen lenigheid fms

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 4837 stemmen Nee: 6998 stemmen