6 belangrijke onderdelen om profvoetballer te worden

27-09-2022
€19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€29,95
€19,95
€19,95

Een profvoetbalcarrière is niet voor iedereen weggelegd. Bijna iedere jonge voetballer heeft de droom om ooit een profvoetballer te worden, maar veel kinderen begrijpen nog niet helemaal hoe lastig het is om profvoetballer te worden. Hoe goed je ook kunt voetballen, profvoetballer worden heeft niet alleen met talent te maken.

Er bestaat geen ‘perfecte formule’ die ervoor zorgt dat je een profvoetballer gaat worden. Je kunt de kans op een succesvolle carrière echter wel grotendeels zelf bepalen. Hieronder leggen we door middel van zes belangrijke factoren uit hoe je de kans om prof te worden voor jezelf kan vergroten.

1. Geloof 100% in je dromen

Het begint allemaal bij een droom, maar zolang je niet in je eigen dromen gelooft gaat het al fout. Sta volledig achter je ambities en ga er 100% voor. Zodra je er 95% voor gaat, is de kans dat jij succesvol wordt al véél kleiner.

2. Leer omgaan met ups & downs

Als voetballer kun je geblesseerd raken, wissel staan, ruzie krijgen met teamgenoten, ruzie krijgen met je trainer en nog veel meer. Een voetbalcarrière bestaat uit ups & downs en daar moet je mee leren omgaan. Blijf positief, verzin geen excuses, stop met zeuren en blijf doorjagen op succes.

3. Breid je voetbalnetwerk uit

Een goed voetbalnetwerk is belangrijk om jezelf in de picture te kunnen spelen. Niet iedereen gunt je een carrière, maar er zullen altijd mensen zijn die het je wel gunnen. Hoe meer mensen je leert kunnen in de voetballerij, hoe groter de kans is dat je ontdekt gaat worden.

Maak bijvoorbeeld een profiel aan op Voetballoopbaan.nl. Je kunt hier je Voetbal-CV presenteren, andere spelers en trainers toevoegen aan je netwerk, video’s uploaden van je skills en nog veel meer.

4. Train & leef als een prof

Als je een prof wil worden, moet je ook de mentaliteit en de leefstijl van een profvoetballer ontwikkelen. Zorg dat je doelgericht en effectief traint, Goed eet en drinkt, je slaapkwaliteit hoog is en serieus omgaat met je lichaam.

Het Pro Pakket kan je op meerdere fronten (slaap, voeding, snelheid, techniek, kracht etc.) helpen om als pro te trainen en te leven.

5. Zorg dat je de beste speler uit je team bent

Wanneer je een echte prof wil worden, moet je ervoor zorgen dat je altijd de beste wil zijn. Zorg dat je belangrijk bent voor je team. Of je een spelverdeler bent, een assistkoning of een goalgetter. Vanuit iedere positie kun je een belangrijk aandeel hebben, dus probeer vanuit jouw positie te kijken hoe jij de absolute baas van het elftal kan worden.

6. Wees kritisch naar jezelf

Als voetballer moet je kritisch naar jezelf zijn. Hoe goed ben je nu? En hoe goed moet je zijn om te komen waar je wil komen? Werk aan je zwakke punten, iedere dag. Want alleen dan ga je jezelf ontwikkelen tot een échte prof.


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kan het Pro Pakket jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 7392 stemmen Nee: 9663 stemmen