5 zaken om rekening mee te houden bij een transfer

07-05-2021
€19,95
snelheid slaap kracht fitness checklist thuistrainen voetbaltraining techniektraining €77,95 €122,84
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,95
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,95
€19,95
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,95
€19,95
€19,95
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,95
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,95
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Wanneer je als amateur- of profvoetballer een transfer maakt, krijg je te maken met een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee zult moeten houden. De belangrijkste zaken hebben we hieronder in het kort toegelicht.

1. Acclimatiseren

Bij je nieuwe club zul je eerst moeten acclimatiseren. Dit betekent dat je moet wennen aan een andere sfeer, andere leefomgeving, wellicht een andere taal/accent, andere regels en misschien zelf wel compleet andere normen en waarden.

2. Aanpassen aan nieuw speelsysteem

Bij je nieuwe club krijg je waarschijnlijk te maken met een nieuw speelsysteem met andere spelers. Je zult een klik moeten zien op te bouwen met je nieuwe medespelers en elkaar zo snel mogelijk moeten aanvoelen in het veld. Daarnaast krijg je hoogstwaarschijnlijk andere taken mee in het veld dan bij je oude club.


3. Opnieuw krediet opbouwen

Het krediet dat je het opgebouwd bij je vorige club, neem je niet zomaar mee naar je nieuwe club. Bij je nieuwe club zul je je opnieuw moeten bewijzen, hoe goed je ook bent. Zorg dus dat je daarom in de eerste periode sterke resultaten neerzet zodat je snel mogelijk credits opbouwt.

4. Andere faciliteiten

Dit kan zowel positief als negatief uitpakken. Iedere club heeft namelijk andere faciliteiten waar jij aan gewend bent. Denk hierbij aan een krachthonk, speciaal trainingsmateriaal, sauna/zwembad, ijsbad, de kwaliteit van de trainingsvelden en meer.

5. Nieuwe concurrentie

Ondanks dat je wordt gehaald/gekocht door je nieuwe club, kan het zijn dat er al concurrentie aanwezig is op de positie waar je voor bent gehaald. Dit is meer dan normaal en geeft je extra prikkels om harder te werken. De nadelen zijn natuurlijk wel dat er een kans bestaat dat je op de bank terecht komt. In zo’n geval is de taak aan jou om snel mogelijk basisspeler te worden door gewoonweg keihard te trainen en je best te doen.


Wil jij individueel werken aan je start- en reactiesnelheid, versnelling, explosiviteit en topsnelheid? Bestel dan het trainingsprogramma Snelheid & Explosiviteit via de afbeelding hieronder!

train je snelheid explosiviteit topsnelheid versnelling

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 4588 stemmen Nee: 6594 stemmen