5 belangrijke tips voor voetballers met weinig talent

20-01-2022
€9,95 €19,95
€19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€29,95
€19,95
€2,95
€0,00

Niet iedereen kan van nature nou eenmaal even heel goed voetballen. Wanneer je niet beschikt over veel voetbaltalent, zul je dit onderdeel moeten kunnen compenseren met een aantal andere zaken om toch de top te kunnen bereiken.

Spelers als Dirk Kuyt en Ron Vlaar zijn er een voorbeeld van dat je ook met weinig talent. het profvoetbal kan bereiken. Je zult dan echter wel aan de onderste punten moeten voldoen om zo hoog te kunnen voetballen. Neem de punten hieronder goed door.

1. Mentaliteit

Mentaliteit is doorslaggevend als voetballer. Of je nu heel veel of weinig talent hebt, ze zeggen niet voor niks: hard work beats talent, when the talent doesn’t work hard. Veel spelers denken dat ze puur alleen met talent ver kunnen komen, maar je ziet met name in het profvoetbal veelal spelers lopen die juist dankzij hard werken ver zijn gekomen. En niet zo zeer alleen met talent.

2. Een topconditie

Conditie opbouwen kan iedereen. Probeer je conditie dus op topniveau te brengen. Zo kun je 90 minuten alles geven tijdens een wedstrijd. Steek veel tijd in het trainen van je uithoudingsvermogen, kracht, explosiviteit, snelheid en optimaliseer je voedingspatroon.

3. Passing

Als je aan de bal niet heel sterk bent, betekent het dat je de bal altijd zo snel mogelijk moet proberen in te leveren bij een teamgenoot. Passing is dus een essentieel onderdeel. Probeer daarom veel pass- en trapoefeningen te doen. David Beckham was ook nooit een speler die het moest hebben van zijn bijzondere skills. Zijn passing was zijn beste skill en daarmee wist hij alsnog de absolute top te bereiken.

4. Goed kunnen luisteren

Luister goed naar de coaching vanuit je teamgenoten en je trainer. Omdat je waarschijnlijk zelf veel moeite hebt met keuzes maken in balbezit, is het belangrijk dat je gecoacht wordt en er ook goed naar luistert.

5. Weinig eisen stellen

Of de trainer je nu als verdediger wilt gebruiken of als middenvelder. Je zult met name in de beginperiode wat meer moeten accepteren als je weinig talent hebt. Zorg er dus voor dat je weinig eisen stelt en een flexibele voetballer wordt. Zo word je een functionele speler voor een trainer en ga je vanzelf een meerwaarde worden voor het team.


Wil jij fysiek steker worden en als een echte profatleet in de gym trainen? Dan kan het trainingsprogramma Gym Routine je volledig op weg helpen om het maximale uit jouw fysiek te halen.

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 6579 stemmen Nee: 8770 stemmen