5 negatieve gewoontes die je 100% moet afleren

02-12-2021
€15,95 €19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€29,95
€19,95
€19,95
€2,95
€0,00

In een eedere blog gaven we al aan welke waardevolle gewoontes je jezelf kunt aanleren om meer uit jezelf te halen. In deze blog behandelen we vijf negatieve gewoontes die een hoop mensen zullen moeten afleren om meer uit zichzelf te halen.

De gewoontes die we hieronder hebben omschrijven kunnen je helpen negatiever je dag door te komen, waardoor je uiteindelijk minder uit je voetbalcarrière kunt halen.

1. Eten waar je zin in hebt

Veel mensen eten gewoonweg waar ze op het moment van de dag zin in hebben en zien aan het einde van de dag wel op hoeveel calorieën ze uitkomem. Sterker nog, ze weten aan het einde van de dag vaak niet eens wat ze allemaal gegeten hebben. Dit is een slechte gewoonte.

Zorg dat je iedere dag weet wat je ongeveer moet eten (hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten) en probeer dat iedere dag zoveel mogelijk na te streven. Eet dagelijks ook voldoende groente (min. 200 gram) en drink voldoende water (min. 1,5-2 liter).

Kijk voor meer informatie over hoe je meer uit je voeding kunt halen naar het e-book Voeding.

2. Slechte slaaproutines

Wanneer je in ploegendiensten werkt kun je vrij weinig aan je slaaproutines veranderen (tenzij je je baan opzegt). Maar zorg er verder altijd voor dat je zoveel mogelijk rond hetzelfde tijdstip naar bed gaat en wakker wordt.

Wanneer je slaaproutines dagelijks hetzelfde zijn, zul je merken dat je veel makkelijker in slaapt valt, met meer energie wakker wordt en veel lekkerder in je vel gaat zitten.

3. Veel op social media kijken

Social media kan als een vloek en als een zegen worden gezien. Het positieve aan social media is dat we elkaar makkelijk kunnen inspireren en helpen om bepaalde doelen te halen. Het negatieve aan social media is dat we elkaar continue voor de gek houden over wat voor ‘geweldig’ leven we hebben en je ziet gewoonweg vaak negativiteit in je timeline.

Het is daarom belangrijk om al het negatieve van social media te verwijderen/dempen/ontvolgen. Nog beter is om social media te beperken en jezelf bijv. maximaal 30-45 minuten per dag de tijd te geven om op social media te zitten.

4. Wakker worden en gaan slapen met je smartphone

Punt 4 sluit aan mooi op punt 3. Zorg dat je minimaal 30 min. voordat je naar bed gaan en 30 min. nadat je wakker wordt je smartphone niet aanraakt (behalve evt. om de wekker aan/uit te zetten). Naar bed gaan met je smartphone kan vanwege het blauwlicht die je telefoon uitstraalt je slaaphormoon naar beneden halen, wat vervolgens invloed heeft op je slaapkwaliteit.

Wakker worden met je smartphone betekent dat jij iedere dag begint met andermans leven/onzin. Dat wil je niet. Je wilt je dag actief beginnen en niet reactief. Wanneer je iedere dag start door te reageren op wat er allemaal in de wereld gebeurd, zul je iedere dag negatief starten. Start je dag positief: doe een dankbaarheidsoefening, ga bidden, doe wat pushups, drink water of kruidenthee etc.

5. Dagelijks je lichaam vergiftigen

Veel mensen zijn eraan gewend om dagelijks hun lichaam te vergiften. Het klinkt heftig, en dat is het eigenlijk ook gewoon. Door sigaretten/waterpijp te roken, alcohol te drinken, drugs te gebruiken en veel fabrieksvoedsel te eten voorzien we ons lichaam continue van giftstoffen. Probeer dit zoveel mogelijk te beperken.


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma’s jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 5942 stemmen Nee: 8079 stemmen