5 momenten waarop jij je teamgenoot even flink mag uitschelden

17-10-2021
€19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€29,95
€19,95
€19,95
€2,95
€0,00

Schelden en voetballen gaat heel goed samen. Tenminste, het gebeurt in een voetbalwedstrijd behoorlijk vaak en het loopt eigenlijk altijd wel goed af. We hebben het dan wel puur over het ‘functioneel schelden’ op eigen teamgenoten en bij het gebruik van geaccepteerde scheldwoorden. We bedoelen hier dus geen ziektes of andere erge scheldwoorden mee. 

Maar wanneer heb je als voetballer nou eigenlijk het recht om die ene teamgenoot even helemaal verrot te schelden? Hieronder omschrijven we vijf goede redenen waarom en wanneer jij een teamgenoot mag uitschelden.

1. Het missen van een 100% scoringskans

Met name bij het missen van een scoringskans, helemaal op een beslissend moment, kun je enorm veel frustratie opwekken bij teamgenoten. Het missen van een 100% scoringskans heeft namelijk vaak te maken met gebrek aan concentratie of nonchalantheid. Wanneer een speler er echt niks aan kan doen, is het natuurlijk niet slim om je teamgenoot uit te schelden.

2. Niet omschakelen

Een omschakeling is een belangrijk moment in een wedstrijd waarbij je extra energie moet leveren om een counter van de tegenstander te verdedigen of zelf een counter op te zetten. Als er maar één teamgenoot verzaakt in dit soort situaties, kan dat heel nadelig uitpakken voor het team. Absoluut een goede reden om iemand even op zijn plek te zetten dus.

3. Bewust geen oog voor medespeler hebben

Dit is typisch iets voor buitenspelers of pure egoïsten. Ze gaan liever voor eigen succes en slagen vervolgens niet in hun actie, terwijl ze beter de bal hadden kunnen afspelen naar een medespeler. Reden genoeg om dit soort spelers verbaal even flink aan te pakken tijdens de wedstrijd.

4. Niet navolgen van tactische afspraken

Afspraken zijn afspraken. Als je als team gezamenlijk wilt druk zetten of inzakken, is het belangrijk dat iedereen zich daar aan houdt. Wanneer dit niet gebeurd, ga je heel veel moeite hebben om de wedstrijd onder controle te krijgen.

5. Het ontvangen van onnodige kaarten

Onnodige kaarten kunnen een wedstrijd kantelen. Helemaal wanneer het een rode kaart is. Als je ziet dat een teamgenoot solliciteert naar een kaart, kan het een goed moment zijn om hem even goed uit te schelden. Wellicht dat hij dan wel zijn concentratie erbij kan houden.


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma’s jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 5704 stemmen Nee: 7877 stemmen