4 kenmerken van een speler die een stap omhoog kan maken

06-04-2021
€9,95 €19,95
€19,95
snelheid slaap kracht fitness checklist thuistrainen voetbaltraining techniektraining €77,95 €122,84
€19,95
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,95
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,95
€19,95
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,95
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,95
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,95
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Het is soms moeilijk om voor jezelf te bepalen hoe goed je kunt voetballen, want je krijgt meestal eerder te horen dat je iets niet kunt i.p.v. dat je iets wél kunt. Maar soms kan het toch slim zijn om kritisch naar jezelf te kijken om te bepalen of je wellicht toe bent aan een stap omhoog.

Een stap omhoog hoeft niet direct te betekenen dat je twee niveau’s hoger gaat spelen. Vertrekken naar een betere club in dezelfde competitie kan ook een prima stap omhoog zijn in je carrière.

Hieronder lichten we vier korte punten toe waarmee je bij jezelf kunt zien of je toe bent aan een stap omhoog.

 
1. Bovengemiddelde statistieken

Wanneer je veel doelpunten scoort en/of assists aflevert en je statistieken steken einde van het seizoen ver boven de rest in je competitie uit, ben je absoluut toe aan een stap omhoog. Ook wanneer je bijv. als centrale verdediger iedere wedstrijd de laatste linie slotdicht houdt en jullie daardoor als team zeer weinig tegendoelpunten krijgen, heb jij een belangrijk aandeel in het doelsaldo van jullie team.

2. Je hoeft weinig tot geen inspanning te leveren

Je hebt nooit spierpijn en je traint regelmatig voor jezelf omdat je de teamtrainingen te zwak vindt. Ook tijdens de wedstrijden speel je zonder veel inspanning te leveren uitstekende wedstrijden. Dit is een duidelijk signaal dat je een stap moet gaan maken.

3. Je bent de beste van het team

Voetballers weten vaak zelf wanneer ze de beste van het team zijn. Als je realistisch bent, kijkt naar je teamgenoten en het gevoel hebt dat je de beste speler bent, is het tijd om een stap omhoog te maken.

4. Je presteert constant

Je bent geen eendagsvlieg die eens in de zoveel tijd een goede wedstrijd speelt. Nee, jij bent een stabiele kracht die iedere wedstrijd minimaal een 8 speelt. Dit is een duidelijk signaal dat je het niveau waarop je nu speelt makkelijk aankan. Het is daarom wellicht tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan op een hoger niveau.


Wil jij individueel werken aan je start- en reactiesnelheid, versnelling, explosiviteit en topsnelheid? Bestel dan het trainingsprogramma Snelheid & Explosiviteit via de afbeelding hieronder!

train je snelheid explosiviteit topsnelheid versnelling

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 4289 stemmen Nee: 6174 stemmen