5 tips om met meer zelfvertrouwen een wedstrijd in te gaan

11-10-2017

Onzekerheid is iets waar elke voetballer ooit wel eens mee te maken heeft gehad. Het zorgt ervoor dat je minder zelfvertrouwen hebt en sneller fouten maakt. Onzekerheid heeft vaak te maken met het feit dat je jezelf niet kan overtuigen van je eigen kwaliteiten. Hier hebben wij misschien wel een oplossing voor.

Met de onderstaande tips kun je namelijk aan jezelf gaan werken, waardoor je uiteindelijk veel lekkerder een wedstrijd in gaat.1. Presteer beter op de trainingen

Zorg dat je geconcentreerd een training in gaat en probeer iedere training 100% te geven. Wanneer je beter traint, ga je ook beter spelen. Zelfvertrouwen kweken doe je dus ook op het trainingsveld.

2. Analyseer profvoetballers die op dezelfde positie spelen

Ben je een spits? Dan kun je bijvoorbeeld leren van een speler als Zlatan Ibrahimovic. De winnaarsmentaliteit die hij heeft is absoluut motiverend voor iedere spits. Kijk ook hoe hij met fouten omgaat en probeer daarvan te leren.

3. Zorg dat je mentaal sterker wordt

Mentale beheersing is belangrijk om zelfverzekerder te worden. Wees niet bang om fouten te maken, want dat maak je ze ook minder snel. Ook al verlies je een aantal keer de bal als middenvelder, blijf jezelf constant aanbieden en blijf de bal opeisen. Alleen zo word je mentaal sterker.4.Trek je niks aan van negatief commentaar

Negatief commentaar gaat je niet verder brengen, dus probeer daar niks van aan te trekken. Coaching en kritiek is echter wel belangrijk en dat moet je goed weten op te pakken. Laat je dus niet naar beneden halen, maar probeer wel te luisteren naar mensen die een positieve bedoeling hebben met hun mening.

5. Voer gesprekken met je trainer of met vrienden/familie

Praten kan een hoop goed doen. Wanneer je onzeker bent, kan je trainer je uit die onzekerheid helpen. Hij kan je bijvoorbeeld kansen geven of meer ruimte. Ook je familie of vrienden kunnen je helpen je motivatie te behouden.

Nog geen Voetbal-CV op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan op Voetballoopbaan.nl!

voetballoopbaan vl

 

Poll

Hoe belangrijk is het om als voetbalspeler of trainer een goed netwerk te hebben?
Héél belangrijk Belangrijk Niet echt belangrijk Totaal niet belangrijk
Héél belangrijk: 2667 stemmen Belangrijk: 1008 stemmen Niet echt belangrijk: 173 stemmen Totaal niet belangrijk: 266 stemmen